Authentiek

We laten ons inspireren door authentieke, regionale gerechten en alles wordt bereid met verse en pure ingredïenten.

Voor de galettes gebruiken we 'blé noir' (boekweitmeel), waarvoor we regelmatig naar Frankrijk rijden, want ‘het boekweitmeel van hier deugt niet’, volgens de chef.

Onze ‘Cotriade Breton’ wordt á la minute bereid, maar niet in zeewater, zoals de vissers op zee doen om hun restanten van de dagvangst te verwerken. De klassieke sauzen die naar keuze bij het vlees worden geserveerd, zijn dagelijks vers gemaakt en soms staat de ‘Salade aux Gésiers’ op het schoolbord (salade  met gevogeltemaagjes, spekjes en appel). In de winter zal er af en toe ook 'Boudin, Pommes, Lardons' (bloedworst met appeltjes en spekjes) als voorafje op de kaart staan. En wat dacht u van 'Lapin, Prunes et Choucroute' (konijnenbout met pruimen en zuurkool) als hoofdgerecht? Allemaal voor de échte liefhebber.
De porties worden op eenvoudige en aantrekkelijke wijze gepresenteerd en niet altijd even bescheiden in hoeveelheid.
Onze chefs zeggen dan: 'De winter komt eraan, iedereen moet goed en stevig eten!'

Cider

Al lang voordat de Noormannen hier voet aan wal zetten, groeiden in Normandïe appelbomen en tot de dag van vandaag staan er op de weiden bomen met hoge stammen en indrukwekkende takken. Uit de honderden verschillende soorten die plantkundigen ondertussen hebben ontdekt en ontwikkeld, zijn er vier dozijn geclassificeerd als geschikt voor cider en calvados.
Lees verder »

Cotriade

Cotriade is wat Bouillabaisse is voor Marseille, en recepten voor deze stevige vissoep kennen net zoveel variaties als de Bretonse kust zelf. Het gerecht werd oorspronkelijk door vissers op zee bereid.
Lees verder »

Galettes

De galette, de boekweitpannenkoek, is vermoedelijk een van de oudste voedingsmiddelen van de mensheid. Hij werd ter vervanging van brood op een hete, platte steen gebakken, die men in Bretagne jalet noemt, waar de naam van afgeleid is.
Lees verder »